Почетна :: Доаѓање со автомобил
Доаѓање со автомобил

Патниот сообраќај ја сочинува главната транспортна мрежа. Главниот меѓународен автопат E-75 поминува низ земјата. Мрежа од добро одржани патишта ги поврзува нејзините градови и нејзините популарни туристички области. Република Македонија е поврзана со своите соседни земји и со некои западно-европски земјаи преку редовни линии како и преку сезонски линии. Директни автобуски линии има за: Минхен, Бон, Дизелдорф, Штудгарт, Дортмунд, Франкфурт, Виена, Малме, Гетенбург.

Такси возила има на располагање секаде и тоа по разумна цена.

Може да се изнајмуваат возила (rent-a-car) со или без возач.