Почетна :: Храна и пијалаци
Храна и пијалаци

Умерената медитеранска клима, плодната почва, сончевата светлина и традицијата на мали фарми го даваат шаренилото од бои на пазарите во регионот.
Зеленчукот е со висок квалитет. Во овоштарниците високо над Преспанското Езеро се одгледуваат големи сочни јаболка и праски.
Единствената охридска пастрмка претставува врвен кулинарски специјалитет. Во рестораните можете да ги дегустирате врвните црвени и бели локални вина.
Цените за сите овие свежи и вкусни специјалитети се релативно ниски. Дури и со мал буџет можете да се дозволите вкусно приготвена храна додека уживате во амбиентот на рестораните со убавиот поглед кон езерото и староградската музика.

повеќе >>>

Ресторани

АНТИКО
ул.Цар Самоил бр.30
075-397-908

БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ
кај Билјанини Извори
046-266-816

БЕЛВЕДЕРЕ
Кеј Маршал Тито бб
046-231-520

ЧУН
Коста Абраш 4
046-255-603

ПОТПЕШ
Kоста Абраш бб
070-595-906

ДАЛГА
ул.Коста Абрашев бр.3
046-255-999

ЕВРОПА
ул.Партизанска бб
046-263-088

ДАМАР
Коста Абраш бб
046-255-554

ОСТРОВО СВ. НАУМ
Св.Наум
046-283-091

МАКЕДОНСКА КУЌА
нас.Св.Стефан
046-277-270

МОМИР
ул.Коста Абрашев бр.2
046-262-117

РИВИЕРА
кеј Маршал Тито бр.4
046-268-735

ПАНОРАМА
ул.15 Корпус бб
046-230-200

ОРФЕЈ
Партизанска бб
046-250-005

РИБЕН РЕСТОРАН
ул.Коста Абрашев бб
046-269-200

СВ. СОФИЈА
ул.Цар Самоил бр.88
046-267-403

ГУРМАН
Железничка 16
046-611-500

ФОНТАНА
ул.Партизанска-кеј бр.1
046-231-905

Пицерии

НЕМО
Цар Самоил бб
046/253-355

ЛА БЕЛА
Кеј Маршал Тито 21
046/209-092

СТАЦИОНЕ
Кеј Маршал Тито 101
046/260-406

ДЈ ПИЦА
Партизанска 4А
078/949-949
ДЕ ЛАГО
Цар Самоил 16
046/258-635

КОЗА НОСТРА
Коста Абраш 50
046/230-240

ДИ АНГОЛО
Петар Чауле31
046/260-003

ЛУЧИА
Димитар Влахов 59
046/522-446
ЛЕОНАРДО
Цар Самоил 31
046/260-359

ЛА ПИОВРА
Кеј Маршал Тито 36A
046/250-564

ЛА ПИАЗА
Петар Чауле 38
078/850-700

ВИА САКРА
Илинденска 36
075/440-211

Ресторани - Брза храна

N/A
ul.Branko Shotra bb
046/265 691

N/A
ul.Goce Delchev br.24
046/268 954

N/A
ul.Car Samoil br.31
046/260 359

N/A
ul.Kosta Abrashev br.50
046/230 240

N/A
ul.Kosta Abrashev bb
046/257 109


Слаткари

ПАЛМА
Т.Ц. Амам - приземје
046/262 772

МАЛАГА
Св. Климент Охридски бб
046/250 707

КОРЗО
Климентов Универзитет 22
046/252 866

БАЈАДЕРА
Градски пазар бб
046/251 463

МИС
Димитар Влахов бб
046/267 044

ОАЗА
Гоце Делчев 2
070/501 594