Маршрути и патеки

ГО ИНИЦИРА РАЗВОЈОТ НА ТУРИЗМОТ
ЗА РЕГИОНОТ ОХРИД – ПРЕСПА

Маршрути и патеки

Плажи

Најдобрите плажи кои се наоѓаат во Охрид

Плажи

Знаменитости

Би сакале да ви осврнеме внимание на една од македонските вистини, вистината за Охрид..

Знаменитости

Храна и пијалаци

Умерената медитеранска клима, плодната почва, сончевата светлина и традицијата на мали фарми го даваат шаренилото од бои на пазарите во регионот…

Храна и пијалаци

Ноќен живот

Ноќен живот во Охрид

Ноќен живот

Шопинг

Шопинг

Алтернативен туризам

Рурална мапа
Уникатни патеки и локации на Галичица, за фановите на планинскиот туризам

Алтернативен туризам

Доживувајќи го езерото

Охрид е природно и уметничко богатство меѓу планините и бреговите на Охридското Езеро во западниот дел на Република Македонија.

Доживувајќи го езерото

Галерија на икони

Ниедна збирка на икони, ниту антолошка изложба може да се замисли без присуството на иконите од охридската колекција.

Галерија на икони

Спортски центри и клубови

Тука можете да дознаете нешто повеќе за спортот во Охрид

Спортски центри и клубови

Атракции во близина

Лоцирана на бреговите на Охридското Езеро, Струга е опкружена со мостови, прошарана со воодушевувачка архитектура и поврзана со многу патеки.

Атракции во близина